|
(Michał) |
|
|
Witajcie. Zauważyłem zmiany na moich paznokciach u stóp tzn. barwa jest jakaś żółta. Czy to może być grzybica??? (więcej...) |
|
|
Leczenie grzybicy stóp (Jędrek) |
|
|
Zgadzam się z Klaudią. Lepiej iść do lekarza i kupić przepisane leki niż kombinować. Wszystkie te maści bez recepty i tzw. domowe sposoby nie pomagają, tylko pogarszają całą sytuację. Wszystko może być jeszcze bardziej podrażnione. Czas leczenia też się wydłużxxx co to komu? (więcej...) |
|
|
pękające stopy (aga) |
|
|
Mam 33 lata i odwieczny problem ze stopami, chodzi głownie o pięty pękają aż na głębokość 1 cm, a skórę, którą gromadzi się na stopach można ścinać nożyczkami, do tego jest jakaś żółtawa. próbowałam wielu kremów do stóp, które jednak nie były skuteczne, może szukać podstaw w grzybicy? (więcej...) |
|
|
grzybica brodawek sutkowych (mami) |
|
|
Karmię córeczkę od 7 tygodni, jednak zauważyłam niepokojące oznaki ze strony moich piersi. Brodawki zaczęły pękać i piec do tego są całe obolałe. Czy to może byś jakaś grzybica czy po prostu samo przejdzie, a piersi bolą w wyniku ssania małej:/ (więcej...) |
|
|
to grzybica/? (Agnes) |
|
|
Od jakiegoś czasu, na palcach u stóp pojawia się zaczerwienienie, które swędzi, znika po około dwóch dniach i pojawia się na innym palcu. Przez kilka dni nie ma nic, a czasami jest na kilku palcach. W związku z tym pytanie, czy to jest grzybica stóp, czy może coś innego ? (więcej...) |
|
|
Niemiły zapach (Alicja) |
|
|
Cześć. Mam poważny problem. Od momentu kiedy byłam na basenie, strasznie pocą mi się stopy i wydziela się bardzo niemiły zapach. Aż wstyd mi jest gdy ściągam buty przy kimś i moje stopy brzydko pachną. Nigdy nie miałam z tym problemu. Czy to może być objawem grzybicy stóp? (więcej...) |

Grzybica paznokci dłoni jest najczęstszą, wśród wszystkich chorób paznokci u dorosłych. Dotyka zwykle ludzi w wieku podeszłym – szacuje się, że cierpi na nią ok. 90 % osób z tej grupy wiekowej.
Grzybica objawy
Główne objawy grzybicy dłoni i stóp to pojawiające się w różnych miejscach wykwity w postaci grudek i pęcherzyków. Skóra jest zaczerwieniona, ma skłonności do pękania.