Leczenie grzybicy

leczenie-grzybicy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Leczenie grzybicy stóp

Tytuł:Leczenie grzybicy stóp
Autor:Jędrek
11.3.2011, 11:00
Witam, mam taki problem- prawdopodobnie mam grzybicę stóp. Czy są jakieś domowe sposoby na leczenie tego czy muszę iść z tym do lekarza, po jakieś leki na receptę?

Autor:Adrian
11.3.2011, 13:57
Nie radzę ci brac lamisilatu 1. ten środek jest beznadziejny. 2 tygodnie temu zaatakowała mnie grzybica- było jedno małe ognisko pomiedzy palcami. po tygodniu stosowania było już tylko gorzej. teraz mam nowe ognisko obok starego i

Autor:Hubert
14.3.2011, 09:14
Ja na grzybicę polecam kwas udycylenowy, który można łączyć z terbinafiną. Maści powinno się stosować przez jakieś 3-4 tygodnie. Musisz brać też leki o działaniu przeciwzapalnym, aby nie dopuścić do jakiejś poważnej infekcji.

Autor:Piotrek
14.3.2011, 11:55
Miałem grzybicę stóp ponad miesiąc temu. Od kilku dni nie odczuwam już żadnych dolegliwości. Lekarz zalecił mi Undofen. Minęły mi też bóle głowy (z powodu stresu i nerwów- musiałem brać też Pyralginę).

Autor:Klaudia
15.3.2011, 08:37
Z grzybicą nie ma żartów!!! Trzeba z tym się udać do dermatologa. Nie warto bawić się w jakieś Lamisilaty, Undofeny, Fenistile. Skuteczna jest maść MYCOSOLON. Jest tania, ponieważ kosztuje około 10 złotych, jednak zwykle wydawana jest na receptę. Ta maść ma właściwości przeciwgrzybiczne oraz przeciwświądowe. Trzeba pamiętać też o tym, że w czasie kuracji tą maścią stosować środek dezynfekujący. Warto stosować Daktarin. Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Autor:Filip
15.3.2011, 09:56
Zgadzam się z Klaudią. Lepiej iść do lekarza i kupić przepisane leki niż kombinować. Wszystkie te maści bez recepty i tzw. domowe sposoby nie pomagają, tylko pogarszają całą sytuację. Wszystko może być jeszcze bardziej podrażnione. Czas leczenia też się wydłużxxx co to komu?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

leczenie-grzybicy_ciekawostki

Ciekawostki

Grzybica stóp

Grzybica stóp zazwyczaj dotyka obie stopy, przy czym bardzo często zakażona jest tylko jedna z nich. Jak na razie nie znaleziono wyjaśnienia takiego zjawiska. Warto również zauważyć, że bardzo często jednocześnie występują inne grzybice – dłoni i pachwin (częściej u mężczyzn)..

Czy wiesz, że...

Grzybica paznokci dłoni jest najczęstszą, wśród wszystkich chorób paznokci u dorosłych. Dotyka zwykle ludzi w wieku podeszłym – szacuje się, że cierpi na nią ok. 90 % osób z tej grupy wiekowej.

Polecamy

Grzybica objawy
Główne objawy grzybicy dłoni i stóp to pojawiające się w różnych miejscach wykwity w postaci grudek i pęcherzyków. Skóra jest zaczerwieniona, ma skłonności do pękania.

Lekiem numer jeden na silny ból w kategorii leków bez recepty została Pyralgina. Farmaceuci uznali ją w badaniach Świat Farmacji (Wydawnictwo Apteka) za najchętniej polecaną swoim klientom. Przy wyborze uwzględniali takie czynniki jak: skuteczność, działania farmakologiczne, szybkość działania czy też minimalne skutki uboczne i działania niepożądane. Pyralgina jest produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Zawiera w dawce 500 mg substancję czynną metamizol.